Skip to main content

Visserijen

De vistrips bij Kornelis Jan Sportvisserij bestaan uit makreel- en ankertochten. In de zomerperiode zijn de makrelen in grote getallen aanwezig op de Noordzee. Later in het jaar is het succes dichter bij de thuishaven Lauwersoog te halen en kunt u prachtig op platvis en wijting vissen.
  • Kleine groepen
  • Ervaren schippers/sportvissers
  • De beste visstekken
  • Incl. hengelsportmaterialen
  • Binnen zitten mogelijk

Makreelvissen

In de warme maanden (van begin juni tot eind september) zijn de makrelen in grote getallen aanwezig op de Noordzee. Met de nieuwste apparatuur aan boord weet de schipper u bij de vis te brengen, waardoor u soms wel 4 of 5 makrelen in één haal binnen kunt halen. Een erg spannende en leuke visserij! De hengels en paternosters zijn inbegrepen maar vist u liever met uw eigen materiaal? Dan is dat geen probleem. De vangst mag u meenemen.

Bij een makreeltocht vaart de Kornelis Jan om 08:00u vanuit de Haven van Lauwersoog. Koffie, koek en een broodje gehaktbal zijn inbegrepen. Om ongeveer 17:00u bent u weer terug in de haven en hopen we u met een ‘tot ziens’ te mogen begroeten.

Bij voldoende deelname kunt u als opstapper mee voor €125,- per persoon. Wilt u de de boot voor een groep afhuren? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Ankervissen

In de koudere maanden worden de krabben minder actief en komen de platvissen en wijtingen vlak onder de kust. In tegenstelling tot het makreelvissen, wanneer je driftend en actief aan het vissen bent, leggen we de boot bij deze visserij op de visstek voor anker. Starend naar de gesteunde hengels heeft u altijd kans op mooie en heerlijke platvissen en wijtingen. Aas mag u zelf mee aan boord nemen maar op verzoek kan ook vooraf aas voor u besteld worden. De vangst mag u, indien deze aan de minimummaat voldoet meenemen.

Tijdens een ankertocht zijn de vistijden afhankelijk van het getij. Koffie, koek en een broodje gehaktbal zijn evenals de hengels en paternosters inbegrepen.

Bij voldoende deelname kunt u als opstapper mee voor €80,- per persoon. Wilt u de boot voor een groep afhuren? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Klanten over ons
Contact

Kornelis Jan Sportvisserij
Ligplaats: Waddenhaven Lauwersoog, 9976 VP Lauwersoog

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.